Minden ami férfi kézilabda - szigorúan szubjektíven

kettőperc

kettőperc

Telekom Veszprém - FC Barcelona Lassa 22:25

Ez a Barcelona verhető volt...

2017. február 13. - saintpeter

sabate.jpg

Hol is kezdjem?

Kikaptunk úgy, hogy semmi extrát nem nyújtott a Barcelona.

Ha röviden és tömören össze kéne foglalni, hogy miért az lett a meccs végeredménye, az előző mondat fogalmazódna meg bennem.

Sokat ekéztem Xavi Sabate-t az eddig megírt blogokban, viszont talán a mai meccsen jött ki a legjobban, hogy ahhoz, hogy idáig "süllyedjen" a Veszprém, jócskán benne van a vezetőség is. Xavié a felelősség, hogy a rendelkezésre álló keretből nem tudott egy korrekt csapatot összerakni, viszont a vezetőségé, hogy ilyen keret vágott neki az idei szezonnak. Akár még azt is írhatnám, hogy az is az ő lelkükön szárad, hogy a múlt nyáron nem állították fel a kispadról, de ha belegondolok akkori fejjel, úgy komolyan csak egy nagyon elbaszott negyed óra volt a számlájára írható, és valószínűleg minőségi edzőt sem nagyon tudtak volna leakasztani sehonnan hirtelen. Így utólagosan egyre jobban gondolom azt, hogy ő a tavalyi szezonban még Ortega munkájából élt meg...persze utólag könnyű okosnak lenni.

Hol a vezetőség felelőssége? Nagy Laci helyettesítése nincs megoldva mióta Veszprémbe igazolt. Volt egy Zeitzünk, aki ezt valóban megoldatta egy időre, de hosszú távra vele se lehetett már tervezni, és a végén már neki is nagyobb volt az akarása - meg a sérülékenysége -, mint a jól abszolvált játéka. A korábbi posztomba leírtam, hogy Kopljar megbukott a PSG-be, illetve megbukott a Barca-ba is és mégis leigazolták. Nagyjából Ancsinról is elmondható ez, csak Szegeden ez már elment majdnem vicces kategóriába is, hogy jobbszélen játszatták, vagy egyáltalán nem játszott Balog mögött. Összefoglalva: leigazoltak két olyan játékost akikről már előre lehetett sejteni, hogy nem nagy segítségek lesz abban, hogy Lacit tehermentesítsék a nélkül, hogy a posztján ne legyen többosztálynyi különbség közte meg a helyettesítő játékosok között. Továbbá abban is felelősségük van, hogy így elöregedett a keretünk. Én se tudnám, hogy melyik ujjamban harapjak bele, ami legkevésbé fog fájni, de azért tavaly nyáron tisztázni kellett volna a dolgokat egy-két emberrel a jövőjét illetően. Ebbe most nem mennék bele....

Térjünk vissza a tegnap esti mérkőzéshez: Sabate játékra hirdetett kerete több mint meglepő volt. Három jobbszélső és egy jobbátlövő nevezve, Blagotinsek kihagyása. A mérkőzést követően Sabate-nak annyi volt a válasza, hogy miért ezt a keretet nevezte játékra: "Mert így döntöttem." Ez mindent elárul, csak azt nem, hogy komoly koncepcióval rendelkezik az edző. Legalább megindokolná, hogy a magafajta laikus ember kapjon valami támaszpontot, hogy miért ilyen hasztalan módon jelölte ki a keretet. De nem, csak konok módon annyi a válasz, hogy: mert. 

Szinte az összes, a mérkőzést követő cikkben kihangsúlyozták, hogy milyen öreg volt az átlagéletkora a játszó veszprémi csapatnak a katalánokéval szemben. Ki is fingtak a második félidő elejére, még csak egy apró szikra se látszódott, hogy lenne tartalék a csapatban. 

Sajnos az is látszódott, hogy mindenki a tudása alatt játszott. Kihagyott hetesek, megremegő kezek, kapura lövés helyett tovább passzolás. Persze ezt nem lehet mind csak Sabate számlájára írni, de akkor is úgy vélem, hogy jelenleg miatta teljesít így a csapat, a saját edzőjükbe se hisznek, úgy vannak vele, hogy majdcsak kihúzzuk már ezt a pár hónapot így, és lesz ahogy lesz.

Hétvégén jön a Kiel elleni rangadó, ami szerintem vízválasztó lehet az edző személyét illetően. Egy súlyos vereség biztos, hogy az állásába kerülne már most, viszont még arra is látok esélyt, hogy egy kisebb vereségnél is ez történjen, mivel ezt követően akkora nyomás lesz a vezetőségen, hogy ezt már nem nyelhetik be.

Én amondó vagyok, hogy inkább kapjon ki most a Veszprém, ezt követően valakit elő kell kukázni a föld alól, és még a maradék hónapokat így, vagy úgy le kell hozni a beugró edzővel. A csapatban még így is bőven benne van a Final Four, ott meg már bármi lehet egy új edzővel, aki leginkább morálisan tud hozzátenni a csapathoz. Sabate már nem tud semmit hozzátenni, inkább már csak elvenni...sajnos.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoperc.blog.hu/api/trackback/id/tr7012251538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása