Minden ami férfi kézilabda - szigorúan szubjektíven

kettőperc

kettőperc

Meshkov Brest - Szeged esélylatolgatás

2017. február 09. - saintpeter

pick.jpg

Mai nappal megkezdődik a Velux Bajnokok Ligája tavaszi szezonja.

A nyitómeccsek között található a Meshkov Brest - Szeged találkozója is. Kezdeném azzal, hogy a fogadóirodák néha nagyon mellé tudnak lőni az esélyekkel, jelen pillanatban a bet365 2.5-es szorzót fizet a Szeged győzelmére - a hazai tippmix sincs ettől távol -, míg a fehérorosz győzelemre 1.85-öt fizet. Reggel még nagyobb volt az olló a két csapat között, de valószínűleg nem csak én vettem ezt észre, és érkeztek a fogadások a Szeged győzelmére, és közelít egymáshoz a két szorzó. 

Ez a meccs tipikusan háromesélyes, ezért sem indokolja semmi, hogy a Brest-et a fogadóirodák ennyivel esélyesebbnek tartsák a győzelemre. A hazai pályán kívül nincs más tényező, ami a fehéroroszok felé billentené a mérleg nyelvét. A tabella jelenlegi állása, a két csapat kerete, illetve a közös múltjuk sem arra predesztinál, hogy ma a Brest hagyja el győztesen a pályát. A szegedi meccs előtt már rég találkozott a két csapat, kereken egy évtizede, de akkor egyértelmű volt a tiszaparti dominancia. 

A breszti csapatból a beállót emelném ki, Stojkovic-ot, aki szerintem túl van pályafutása zenitjén, de még mindig klasszis teljesítményre képes, góljaival meccseket képes eldönteni. A győzelemhez őt mindenképp precízen le kell védekezni. Továbbá kiemelném még Pavel Atman-t , az orosz válogatott átlövő az elmúlt években picit visszafogottabb játékot nyújt, de játéktudása elismerést érdekel, és ő is fontos láncszeme a bresti csapatnak - már ha játszani fog az esti meccsen -, valamint a szélen játszó fiatalabbik Rutenka, aki szezonról szezonra meggyőzőbb teljesítményt nyújt. Ismerve Jamali illetve Kristopans játékstílusát, úgy gondolom őket javarészt le fogjuk tudni védekezni, azonban a beállóba betömködött labdák okozhatnak komoly fejtörést a szegedi védelemnek.

A Szegedre áttérve úgy vélem, hogy nincs félnivalója a tiszaparti csapatnak, remélem a fogadóirodák csak buknak az előzetes esélylatolgatásokon. A Szegedből jelenleg senkit nem emelnék ki, azért mert mostanra eléggé összeálltak és minimum egy szinttel komplexebb és erősebb csapatnak - hosszabb kispaddal - gondolom őket, mint a fehérorosz brigádot, valamint a régmúltba tűnt már Ancsinék idegenbeli bénázása. Az első meccsen 24-22-re nyert a Szeged, most is hasonlóan szoros végeredményt várok, de ez azaz idegenbeli meccs, amit hozni kell ahhoz, hogy megmutassuk kinek hanyas a kabátja a csoportban. 

A mérkőzést a Sport1 TV közvetíti 18.30 órától - maga a felvezető műsor 18.00 órakor kezdődik. Ha nem jön közbe semmi, akkor holnap egy értékelést is írok a meccsről.

Hajrá SZEGED!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoperc.blog.hu/api/trackback/id/tr5212239976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása