Minden ami férfi kézilabda - szigorúan szubjektíven

kettőperc

kettőperc

Iváncsik Gergő lemondta a válogatottságot!

2017. február 07. - saintpeter

ivancsik.jpg

Mai napon egy rövid poszttal jelentkezem, azzal a hírrel kapcsolatban, hogy Iváncsik Gergő lemondta a válogatottságot

Nézzük pontosan mit nyilatkozott Geri:

„Nem így képzeltem az utolsó perceimet a válogatottban, nem így szerettem volna visszavonulni”

illetve

„Egyedüli balszélsőként talán joggal bizakodtam, hogy még utoljára pályára léphetek a régi társakkal, de aztán kint szembesültem a ténnyel, hogy tartalék lettem”

A 36 éves játékos mondataiban benne van minden keserűsége. Az utóbbi években nem brillírozott, nem volt a legbiztosabb kezű játékos, de valahol most együtt tudok érezni vele, hogy miért van benne ez az érzés.

Pásztor István óta nem volt tőle jobb magyar balszélső, és mindig a válogatott rendelkezésére állt - volt egy ideiglenes visszavonulása, de az inkább ilyen üzenet volt a vezetőség felé, hogy változtatni kell - ha épp jól ment a csapatnak, vagy ha rosszul ment a csapatnak akkor is. Az utolsó éveit rúgja ezen a szinten, és egy picit megalázóan csak a tartalékba jelölték. Igen, lehet megalázó tartaléknak lenni, ha nincs tőled elismerten jobb játékos, végigtolod a felkészülést, és a saját klubedződ hagy ki a játszó keretből úgy, hogy valószínűleg ez az utolsó világeseményed.

Sabate nálam sokadjára megbukott mint edző. A maradék szezonra, a Veszprémen belül milyen morális hatást gyakorol majd ezen húzása? Nem hinném, hogy túl happy lenne a hangulat az öltözőben, főleg, hogy Schuch is szinte semmit nem játszott a világbajnokságon, és láthatóan Ancsint játékát se vitte túlzásba. Okés, talán még védhetőek is valahol ezek a dolgok, de akkor sincs jó hatással a saját klubcsapatára. Még egy ok, amiért nem jó ha a klubedző egyben a nemzeti válogatott kapitánya is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoperc.blog.hu/api/trackback/id/tr3912235724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.10. 13:08:22

lécci magyarázd már el szerinted mi az a spanyol stílus. már annyi blogon leírták, mindig megkérdeztem és senki sem válaszolt. hátha te.

(egy 30 éve meccsre jár veszprémi szurkoló)

saintpeter 2017.02.10. 13:22:21

Csak, hogy próbáljak szakmai nyelven fogalmazni a spanyol stílusról:
a védekező csapat már távol faultol, leütközik a támadó játékossal, labdacsapdákat alkalmaz, erőlteti a gyorsindításos gólt. Továbbá a spanyolos stílusban több a rotáció, több a védekező-támadó játékos csere, ritka, hogy ugyanaz a csapat védekezik amelyik támad, általános az 1-2 játékos csere. A spanyol stílushoz több klasszis játékos kell mint mondjuk egy skandináv kézilabdához.
Én értem a kérdésedet, és szerintem sincs már olyan, hogy echte spanyol stílus, de talán ahol legtöbbet alkalmazzák a fent leírtakat, azokra lehet elmondani, hogy spanyol stílust játszanak.
süti beállítások módosítása