Minden ami férfi kézilabda - szigorúan szubjektíven

kettőperc

kettőperc

Vranjes érkezése...

2017. február 01. - saintpeter

vranjes.jpg

Mai napon kijött a hír, amit már kézilabdás berkekben rebesgettek: Ljubomir Vranjes 2017. július 01-től átveszi a Telekom Veszprém kispadját. Utána jött az a hír az MKSZ-től, aminek kevésbé örvendek: átveszi a kézilabda válogatott kispadját is.

Kezdjük a végéről: a tegnapi posztomba is kifejtettem, hogy főállású kapitány kéne a válogatott élére, erre puff jött a hír. Miért nem örülök ennek? Azért mert olyan ember kellene a válogatott élére, aki járja az NB1-es bajnoki meccseket, és minden egyes héten, több napot ráér a válogatott jövőjét építeni. Kizártnak tartom, hogy Vranjes a veszprémi eredménykényszeres nyomás mellett eleget tud tenni ennek. Az rendben, hogy lesznek segítői, de emlékszünk, hogy Dujsebajev-nek is voltak, aztán jó nagy lebőgés lett a vége. Ne legyen igazam, de ez megint csak ilyen túlélésszagú döntésnek látszik. Bár úgy mondják: három a magyar igazság, a harmadik klubedző próbálkozik meg, hogy a magyar válogatottat sikerre vigye. Cáfoljon rá minden szavamra!

A Veszprém szerintem jó sok pénzzel megoldotta, hogy legyen egy komoly, felkészült, karizmatikus edzője a jövőben. Úgy vélem a pénz volt Vranjes számára az egyik fő motiváció, a másik pedig, hogy szerintem a következő években megépítheti a középeurópai PSG-t. Azaz a pénz nem lesz akadály, hogy világklasszis játékosokat hozzanak ide, legalábbis erre utal a veszprémi vezetőség nyilatkozata miszerint: "A Veszprém Handball Zrt. egy hosszú és sikeres időszak építését kezdi meg."

Vranjes érkezésével egy-két fokkal tudatosabb építkezést képzelek el, azaz csak olyan játékosokat igazolnak akire valóban szükség van, és csak olyanokat akik megütik a Veszprém szintet. S remélem ezzel együtt el is engednek pár olyan játékost, akik kilógnak lefelé, vagy nem váltak be. Nevesíteni most senkit nem akarok, de azért aki követi a Telekom Veszprém éles meccseit, az tudja kikre gondolok. Szóval hajrá Vranjes, építs egy olyan Veszprémet amilyen még nem volt.

Sabatéról annyit, hogy megkapta a lehetőséget, viszont az az elbukott BL-döntő az A-kategóriás karrierjét is ellehetetlenítette, senki nem fog vele, komoly szinten rizikót vállalni. Valószínűleg spanyol középcsapatok és kisebb európai élklubok edzőjeként még feltűnhet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoperc.blog.hu/api/trackback/id/tr6912174806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása